coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house
各種咖啡問題, 分享, 討論咖啡心得

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

Wtb:leva 1
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
邪惡熊啤啤

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 7:16 am    文章主題: 引言回覆

isaac1213 寫到:
邪惡熊啤啤 寫到:
isaac1213 寫到:
唔好意思,多口問句雙錶嘅leva 1多咗出嚟嘅錶係表示部機d乜嘢?
"仍然儲錢中,目標都係leva 1"嘅人 無知一問 Embarassed Smile
謝謝解答sorry

Brew pressure

謝啤啤兄解答! Very Happy
咁原來另一個呢?係指鍋爐入面嘅壓力嗎?sorry

Bingo!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
leko

發表發表於: 星期四 二月 20, 2014 2:48 am    文章主題: 引言回覆

Alexson 兄,我睇大家有啲誤會,黎得呢度都係好啡之人,大家都會去唔同地方買豆試啡,分享。
好都師兄都會到Fresh 以外既地方買用具,咖啡豆….,只係呢個討論區係 Fresh 做黎俾大家吹水交流,個人認為尊重返場主,無理由在此叫人淘寶,如果私下開個 whatsapp group 傾又作別論。
始終人家小店做生意,又俾咁多資訊大家,個討論區買 domain 租 hosting 都有成本,無謂影響人家生意。大家互相尊重,上網飲咖啡都係輕鬆吓,大家都不要動氣了。

alexson 寫到:
你知不知道呢度點解越來越少人留言,或者睇?

大家心裡有數。

這裡容不下fresh的缺點,只會放大優點。

算啦,不跟你再爭辯,你對,我錯晒。

個個只能做cd rom
我起初最欣賞呢度發表意見很自由,比香討等其他更free。

可惜原來也是假的。

你們繼續維謢這裡吧,fresh非常需要你們支持住。
回頂端
harry

發表發表於: 星期二 二月 25, 2014 6:41 pm    文章主題: 引言回覆

我想講,淘寶部機係Made in China......但Landy部機係百分百Made in Italy(修正一下,有師兄提我講錯,其實係西班牙,特此更正)架wor~平個小小買大陸制造......,其實比多左的,運費都唔止!比得起錢想買部好的既機,我就唔買大陸生產lor~ Rolling Eyes 就算同名同廠都有唔同地方生產!我記得Panasonic有部雪櫃日本制造同馬來西亞做個價差成半...

話時話,EK,幾時BBQ呀? Laughing

1. 晚餐由四條雞柳減為兩條.........
2. 掃貓厠所次數減少了,因為少了貓尿尿.......
3. 烹煮咖啡時,沒有貓貓在等奶泡.......

harry 在 星期三 二月 26, 2014 9:14 pm 作了第 1 次修改
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
alexson

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 4:00 pm    文章主題: 引言回覆

真係意大利造? shit....早知俾多4k 買landy意大利造果部啦...
4. 偽小飛鷹,
http://www.facebook.com/milkafeathome/
回頂端
ultratec

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 4:10 pm    文章主題: 引言回覆

Expobar 唔係Made in Spain ??
回頂端
alexson

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 4:19 pm    文章主題: 引言回覆

意定西 呢究竟
4. 偽小飛鷹,
http://www.facebook.com/milkafeathome/
回頂端
Kyo123hk

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 4:35 pm    文章主題: 引言回覆

harry 寫到:
我想講,淘寶部機係Made in China......但Landy部機係百分百Made in Italy架wor~平個小小買大陸制造......,其實比多左的,運費都唔止!比得起錢想買部好的既機,我就唔買大陸生產lor~ Rolling Eyes 就算同名同廠都有唔同地方生產!我記得Panasonic有部雪櫃日本制造同馬來西亞做個價差成半...

No photo no talk wow Embarassed
何俊仁睇av都有相為証..!
邪惡熊啤啤

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 4:46 pm    文章主題: 引言回覆

harry 寫到:
我想講,淘寶部機係Made in China......但Landy部機係百分百Made in Italy架wor~平個小小買大陸制造......,其實比多左的,運費都唔止!比得起錢想買部好的既機,我就唔買大陸生產lor~ Rolling Eyes 就算同名同廠都有唔同地方生產!我記得Panasonic有部雪櫃日本制造同馬來西亞做個價差成半...

有時不知道清楚不要亂說,expobar 是西班牙品牌,零件全是大陸,組裝只有三個國家,china, spain, sweden,唔會意大利造,你可以問成哥或landy

以免有人買左誤會,對fresh都唔好
回頂端
harry

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 5:17 pm    文章主題: 引言回覆

邪惡熊啤啤 寫到:
harry 寫到:

有時不知道清楚不要亂說,expobar 是西班牙品牌,零件全是大陸,組裝只有三個國家,china, spain, sweden,唔會意大利造,你可以問成哥或landy

以免有人買左誤會,對fresh都唔好

先Say sorry,我承認我係講錯左 Embarassed 唔係Made in Italy,係西班牙!我人老左懵懂左 Embarassed!但係我肯定問左Landy佢哋個部唔係made in china lor~ Laughing ,至於零件係咪全是大陸我無拆過唔知道! Embarassed 因為我部機從前到而家都無任何問題無需要拆機!至於係唔係正式代理我覺得完全無問題!因為成哥實整到!至於其他賣機既得唔得就唔知道啦! Twisted Evil Twisted Evil

還有,我其實已經好客氣,我唔係要鬧交,不過要鬧我都唔會退縮, Twisted Evil 我唔知你知幾多,你係咪肯定所有零件都Made in China?包括外殼線材?我承認我係講錯左,而我既出發點亦只係講清楚Landy佢哋的機既產地並非中國!但你既講法似乎想表達兩個國家制造係完全無分别咁!咁想問吓,話Made in Japan既產品就係咪全部零件配件都係日本制?相信唔係啦 Laughing 所以希望你可以舉一反三呀唔該~強國産品比人既感覺就係差小小!明明所有野都係好好的,但係就係最尾尾組合出左問題,又或者某的位置求求其其,或者QC不良導致産品售命縮短.........

harry 在 星期三 二月 26, 2014 9:26 pm 作了第 2 次修改
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
harry

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 5:28 pm    文章主題: 引言回覆

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

harry 在 星期三 二月 26, 2014 6:48 pm 作了第 3 次修改
回頂端
harry

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 5:40 pm    文章主題: 引言回覆

alexson 寫到:
真係意大利造? shit....早知俾多4k 買landy意大利造果部啦...
by the way~其實你有冇計埋貨款對換率?以今日牌價計,折換後再加運費,扣減不過相差$2xxx,何來4K Rolling Eyes ?仲未計Made in China既組裝QC有幾好,壞機重要寄翻去維修.....我覺得唔值得囉! Rolling Eyes 唔通壞機就拎去比成哥整? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

harry 在 星期三 二月 26, 2014 6:49 pm 作了第 1 次修改
回頂端
harry

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 5:43 pm    文章主題: 引言回覆

Kyo123hk 寫到:
harry 寫到:

No photo no talk wow Embarassed
何俊仁睇av都有相為証..!
其實你可以問Landy,我覺得佢哋部新機應該有寫! Wink至於何俊仁呢種人,唔使有相為証都知呢班係政棍,無話可說! Twisted Evil

回頂端
alexson

發表發表於: 星期三 二月 26, 2014 10:54 pm    文章主題: 引言回覆

harry 寫到:
alexson 寫到:
by the way~其實你有冇計埋貨款對換率?以今日牌價計,折換後再加運費,扣減不過相差$2xxx,何來4K Rolling Eyes ?仲未計Made in China既組裝QC有幾好,壞機重要寄翻去維修.....我覺得唔值得囉! Rolling Eyes 唔通壞機就拎去比成哥整? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

因為我已買了,不用爭拗差價多少,早知我就應該俾多4k係呢度買,起碼壞機第一年有人整,之後壞成哥都一定會理下我掛。用4k換保養同歐洲造...乜都抵晒...唉....真係on 9....

不過說老實,意大利造mmg,個人都覺得造工一般,第一眼見到都以為大陸造,所以因此攪到我都覺得歐洲機都唔係好好多。同埋諗住成皮野買部機,唔會咁易x嘛....唔敢亂講....touchwood...
4. 偽小飛鷹,
回頂端
nit

發表發表於: 星期四 二月 27, 2014 2:56 am    文章主題: 引言回覆

fresh 出左名買機一世保養 Cool ,出面比你總代理至多保你一年,重要香港無師父要送返廠,成哥成個係度唔祗整機所有技術問題改機升級乜都即問即答,如比服務邊處揾?所以依度敢多fans。 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Hario Drip Pot Woodneck
Eureka Mignon Manual
OE LIDO
匿名二代
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
harry

發表發表於: 星期四 二月 27, 2014 3:06 am    文章主題: 引言回覆

nit 寫到:
fresh 出左名買機一世保養 Cool ,出面比你總代理至多保你一年,重要香港無師父要送返廠,成哥成個係度唔祗整機所有技術問題改機升級乜都即問即答,如比服務邊處揾?所以依度敢多fans。 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
對對對!

回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區 所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
3頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票