coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house
各種咖啡問題, 分享, 討論咖啡心得

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

無聊iq題
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 新聞, 奇聞, 趣聞
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
chobitsken

發表發表於: 星期二 十一月 27, 2007 3:52 pm    文章主題: 引言回覆

shing 寫到:
有一日小明行行下街果時覺得隻腳好酸,原來?

原來踩中左舊檸檬
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
shing
Site Admin

發表發表於: 星期二 十一月 27, 2007 4:00 pm    文章主題: 引言回覆

此情況十分普遍,有筋膜炎、踝關節移位、小腿抽搐等,都會令腳踝及腳掌酸麻痺痛。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
chobitsken

發表發表於: 星期二 十一月 27, 2007 4:47 pm    文章主題: 引言回覆

shing 寫到:
此情況十分普遍,有筋膜炎、踝關節移位、小腿抽搐等,都會令腳踝及腳掌酸麻痺痛。

回頂端
phillip

發表發表於: 星期三 十一月 28, 2007 2:07 am    文章主題: new 引言回覆

拿 破 侖 將 軍 你 地 都 知 係 邊 個 啦 , 話 說 佢 有 一 次 帶 住 佢 隊 法 國 大 軍 去 打 仗 , 面 對 敵 人果 時 佢 一 路 帶 頭 一 路 嗌 『 衝 呀 , 殺 呀 』 , 但 係 成 隊 法 國 大 軍 竟 然 郁 都 唔 郁 , 到 底 點 解 ?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
phillip

發表發表於: 星期三 十一月 28, 2007 2:09 am    文章主題: 引言回覆

每逢夏天, 它的個子就會長得高高的; 但到了冬天,它的個子就會變得矮了。那是什么? 猜一物。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
phillip

發表發表於: 星期三 十一月 28, 2007 2:11 am    文章主題: 引言回覆

小明身上沒有任何工具,但是他從高處往下跳, 卻沒有人阻止他, 為什么呢?
回頂端
phillip

發表發表於: 星期三 十一月 28, 2007 2:13 am    文章主題: 引言回覆

導至離婚的主要原因是什麼?
回頂端
phillip

發表發表於: 星期三 十一月 28, 2007 2:14 am    文章主題: 引言回覆

夫 妻 集

<一>

妻 子 ﹕ " 婚 前 你 不 是 叫 我 天 使 的 嗎 ? "

丈 夫 ﹕ " 對 ! "

妻 子 ﹕ " 那 為 什 麼 你 現 在 不 這 樣 叫 了 ? "

丈 夫 ﹕ " 呵 , 親 愛的 , 妳 應 該 感 到 高 興 現 在 我 的 頭 腦 正 常 多 了 。

<二>

妻 子 ﹕ " 昨 晚 我 做 了 一 個 美 夢 , 夢 見 你 答 應 給 我 一 百 塊 錢 買 衣 服 。 我 敢 肯 定 , 你 會 成 全 我 的 美 夢 吧 , 親 愛 的 ? "

丈 夫 ﹕ " 那 當 然 , 說 來 真 巧 , 昨 晚 我 夢 見 自 己 把 一 百 塊 錢 給 了 妳 。 "
回頂端
phillip

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 9:35 am    文章主題: 引言回覆

當你看完A 片後要作什麼?B 片(VCD 分A、B 碟)

咩植物識溜冰?花,花式(識)溜冰

咩玩具唔可以係船玩?爆旋(船)陀螺

有乜野慘過食屎?食兩舊屎

讀完中五讀乜?下午

食乜野昆蟲會瘦?蟻,食「蟻」瘦

用身體上邊樣野可以修飾雙手?毛髮,無法可修飾的一對手

1+1 幾時會=3?錯果陣

樹邊部份最得閒?葉,葉德嫻(得閒)

達文西密碼上面是什麼?達文西帳號

豬肉榮賣豬肉,菠菜蓮賣菠菜;咁衛蘭賣咩?My(賣)love my fate

鯊魚食左紅豆會變咩?紅豆沙

檸檬最怕咩生果呢?柑,柑橘檸檬

窩打老道的老豆叫咩名?窩打老豆

小明點解會跳得高過飛鵝山?因為飛鵝山唔識跳

雞鴨鵝分三支汔水,點解會分唔勻? 鵝o羅多枝....
回頂端
phillip

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 9:49 am    文章主題: 引言回覆

條蟲爬去皇帝條j度你估係咩?爬龍舟囉

郭富城唱咩歌?唱"這歌";去中國唱咩?"唱"人民幣

有一塊火腿同一條腸仔放左落同一隻鑊度,點解佢地唔傾計?因為佢地未熟

點解唔可以係船上講笑話?因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯

機械人最鍾意扮咩?扮焦

去小明屋企禁極門鍾佢都唔開,最後講左一句乜小明先去開門? 「我來自德成」

原來「瑜珈」的創辦人係兩個中國人,但係佢地只係創立左一大堆理論,佢地究竟係邊個呢?孔子、孟子

月經來為什麼不能吃健達出奇蛋呢?因為會讓你驚奇不斷...
為什麼小紅帽的胸部這麼小呢?因為她奶奶被大野狼吃掉了...

世界上最貴既係咩菜?係「巴菜」

食得檸檬多會傷架喎,傷咩呀?傷心囉
回頂端
phillip

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 10:10 am    文章主題: 引言回覆

a,b :我地都係文商人
c  :我係威尼斯商人

我:佢做咩啤住我地
佢:因為佢係熊仁

A:我地依家係邊?
B:北京
A:我地唔係去東京嫁咩?
A:指南針壞左掛.......

明仔:爸爸,點解會有兩個朗拿度?
爸爸:一個係朗拿度,一個係 C.朗拿度
明仔:咦,三國時代都有兩個馬昭喎
爸爸:邊度有呀?
明仔:一個係馬昭, 一個係司馬昭...

老師叫同學們畫畫,落堂時,小明只交了一張白紙
老師:你幅畫叫咩
小明:牛吃草
老師:咁草呢
小明:被牛吃了
老師:咁牛呢
小明:牛吃完草走了

左:我0分添
右:咦!我又0分喎!一齊坐又0分,會唔會比人話作弊架?
左:係喎...我地錯埋d題一樣既...

點解d雀跌左落海3次唔死,一跌第4次就即刻死?
因為「有隻雀仔(1)跌落水、(2)跌落水、(3)跌落水,
有隻雀仔(4)跌落水,被水沖去」

唐僧西行遇一女妖,觀其乳豐臀肥,故欲行房事。
女妖見狀驚呼:長老!小女月經在身恐有行房不便!
唐僧聽罷雙手合一道:貧僧正為取經而來!

話說熊貓哥哥同兔仔妹妹拍緊拖,但係屋企人都反對。
熊貓爸:你女朋友唔係好女仔黎架,飛左佢啦
熊貓 :點解咁講呀老豆?
熊貓爸:我上次睇playboy果時就見到你女朋友....

福爾摩斯同華生去露營,帳篷搭好後,他們就入去訓覺,
到了半夜,福爾摩斯突然把華生搖醒,
並且指著滿天星星對華生講:「華生,你望著滿天星星有咩感想?」
華生看後就說:「睇到滿天星星,令我覺得人類真是渺小...
我地應該好好珍惜我地的生命...造福社會....為世界盡一份心力 !!!
咁福爾摩斯,你呢?」
福爾摩斯瞪著滿天星星,佢話:「我地個帳幕被人笠左呀...」

拜天放假,蚯蚓兒子閒著沒事,就把自己切成兩段,對打羽毛球去;
蚯蚓媽媽看到,就把自己切成四段自個兒打麻將去。
無聊爸爸受到兒子與老婆的啟發刺激,卻把自己剁碎在砧板上奄奄一息了...
蚯蚓媽媽聞訊趕來,驚訝又傷心地說:「老公,你這是幹嘛呀!」
蚯蚓爸爸虛弱地說:「我.......想 ...想...踢場足球」

有兩個年糕黏在一起,有一天他們終於分開了,
他們高興地說:「Give me five!」
結果又黏起來了.........

從前有一個王國有個公主,雙手無論放咩野上去都會溶化,
咁個國王就下左一道聖旨,
如果有人可以俾到公主一樣野係唔溶既就可以娶公主。
A國王子俾左粒鑽石公主,但一放係公主手上就溶左,
B國王子俾左粒黃金公主,但同樣地一放係公主手上就溶左。
有一個年青人,放左一樣野係公主手上,竟然冇溶到,結果佢就娶左公主。
究竟個樣野係咩呢?
係 M & M(m&m只溶係口 唔溶係手)

華盛頓砍底左佢老豆既樹,點解佢老豆冇鬧佢,仲讚佢乖,話佢誠實?
因為華盛頓果時仲拎住個斧頭

america(美國)這個字的由來:哥倫布有一次出海,佢d水手見到一片新大陸,就大嗌:
「呀!咩黎咖?」
所以個片大陸就叫做a me ri ca

長頸鹿條頸咁長係因為佢要食樹上既草,越食越高,條頸越伸越長。
咁猩猩個鼻哥窿點解會咁大?
因為佢D手指好粗

有個人係辦公室成日放響屁,同事忍唔住話:「你可唔可以唔出聲?」
然後就見佢坐係度搖黎搖去打冷震,同事就問:「做乜呀你?」
佢話:......................「我較左做震機」

一天,阿雪婆婆搭飛機去美國玩,
下飛機時有個外國人和他搭訕,
那外國人向阿雪婆婆說:What's your name?
阿雪婆婆心想...她又沒有英文名字,一時間又想不出用什麼名字好,
乾脆講自己的台語名字好了,
阿雪婆婆想了想,就說了......
..." me shit " (郭美雪)

有一日,火柴人行行下街覺得個頭好痕,跟住RR佢,
之後個頭著火~咁就死左lu~

小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,因為自作業,不可活。

M記寫住「笑容免費供應」,小明就去同佢講:「唔該三個笑容拎走。」

小明係20樓跳落街...佢無死到...但係點解死左隻雞?因為佢呀媽雞還神。

士多同邊個最老友?係葉文輝

咩爐係最臭?多士爐

最咸濕既粥?及第粥(因為gup底)
回頂端
phillip

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 4:17 pm    文章主題: 引言回覆

煎緊雞 寫到:
Phillip哥
兩題都畀人破啦 Sad
仲搞爛gag Laughing
但而家很多喎 Rolling Eyes
回頂端
煎緊雞

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 10:52 pm    文章主題: 引言回覆

phillip 寫到:
煎緊雞 寫到:
Phillip哥
兩題都畀人破鰦啦 Sad

YEAH
為什麼小紅帽的胸部這麼小呢?
呢個最好笑
酸瓜生菜怎夠煎雞 味美
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
chobitsken

發表發表於: 星期四 十一月 29, 2007 10:54 pm    文章主題: 引言回覆

煎緊雞 寫到:
phillip 寫到:
煎緊雞 寫到:
Phillip哥
兩題都畀人破鰦啦 Sad

YEAH
為什麼小紅帽的胸部這麼小呢?
呢個最好笑

因爲奶奶被大灰狼吃了
回頂端
kckc

發表發表於: 星期五 十一月 30, 2007 12:21 pm    文章主題: 引言回覆

為鼓勵大家多發言
我決定請每個發言超過十篇的會員食鵝肝醬燒賣 Wink
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 新聞, 奇聞, 趣聞 所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
3頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票