coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house
各種咖啡問題, 分享, 討論咖啡心得

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

Wtb:leva 1
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
alexson

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 4:49 pm    文章主題: 引言回覆

你知不知道呢度點解越來越少人留言,或者睇?

大家心裡有數。

這裡容不下fresh的缺點,只會放大優點。

算啦,不跟你再爭辯,你對,我錯晒。

個個只能做cd rom
我起初最欣賞呢度發表意見很自由,比香討等其他更free。

可惜原來也是假的。

你們繼續維謢這裡吧,fresh非常需要你們支持住。
4. 偽小飛鷹,
http://www.facebook.com/milkafeathome/
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
walter.lam

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 5:40 pm    文章主題: 引言回覆

師兄,
容許我插句咀,其實呢度發言好自由,只不過係你係周大福店𥚃面大大聲話周生生啲金平啲靚啲,比人好言相勸後仲要話人小氣。如果你都仲係覺得冇問題咁可能真係有代溝或者教育不同啦!
回頂端
ek

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 5:46 pm    文章主題: 引言回覆

嘩!你登記到以家,短短果半年,對呢個網咁睇通睇透?唔通你係一人多身份嘅前輩?
係呢到,以往好多嘅舊會員,都少左留言,但其實都仲係有上呢到睇嘢!不如你試下吹雞去你屋企燒嘢食,睇下班老屎忽蒲唔蒲頭丫!
就單單呢個post,都已經有好多人係到睇緊戲,出左兩日嘅一個Wtb:leva 1 post,就有三百幾次觀看
我係到咬住你唔放,就係因為你都唔識尊重別人,到以家,起碼你都未知咩叫尊重
仲要一句"算啦,不跟你再爭辯,你對,我錯晒"
平!就個個都想,但一部機,成萬蚊,要隔山買牛,佢話幫你整,但要寄番上去,你都有排煩
呢到,都有好多人用其他途徑買機,但都未有一個夠薑講係呢到買機要衡量風險,我都唔知你係真登記半年嘅新人丫,定係一人多身份嘅前輩,不如你去收清楚風先啦!
再唔係,你扮路人甲,上去Fresh睇下佢d機先啦!問下主持人,做嘜咁白痴,十幾萬嘅機都要改
不過,你都扮唔到路人甲了,你以家咁紅
回頂端
邪惡熊啤啤

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 5:56 pm    文章主題: 引言回覆

大家以和為貴.......
回頂端
ek

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 6:02 pm    文章主題: 引言回覆

引言回覆:
我起初最欣賞呢度發表意見很自由,比香討等其他更free。

可惜原來也是假的。

討論區,個個都可以表達不同嘅意見,但你話人賣嘅機,風險既野自己衡量,就係不尊重人家,應有嘅個人禮貌都無,仲要係到小朋友式發悔氣,你都唔細啦!仲學咩小朋友咁呀!
以你咁嘅個人品德,去到邊都會比人咁對你,仲好意思講香討係咁,呢到又係咁
要人尊重你,就要學識先尊重別人,唔係你去到邊都係咁
引言回覆:
這裡容不下fresh的缺點,只會放大優點

呢到嘅優點,就係你問問題,一定會有人解答你,分享大家嘅心得同經驗,而好多心得,其實都係源自於fresh,你都得益不少丫
至於缺點,好似都係你講來講去嘅無得碌咭
以家你係到踩埸,但完只係由ec155升級到 leva 2嘅達人,又未知清楚主持人咩料,就叫人衡量係到買機嘅風險
容不下缺點好似係你喎

ek 在 星期一 二月 17, 2014 7:00 pm 作了第 2 次修改
回頂端
alexson

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 6:53 pm    文章主題: 引言回覆

師兄不要動怒,你對,我說多了。
在此說聲sorry! 我會慎言。
各位啡友多多包涵。 Sad
4. 偽小飛鷹,
http://www.facebook.com/milkafeathome/
回頂端
ek

發表發表於: 星期一 二月 17, 2014 7:15 pm    文章主題: 引言回覆

在此再向hkzooo兄說聲sorry,污辱左你個post
請再開個新吧!

多謝大家收看! sorry
回頂端
hkzooo

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 1:44 am    文章主題: 引言回覆

我相信Landry 唔會出聲 出聲就顯得失大方了
我更不會出聲 難得有人幫推po 多謝大家支持
另外不一定leva1 其他同級或高些也考慮收的,多謝
tamninja

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 3:40 am    文章主題: 引言回覆

alexson 寫到:
查實我都係俾d事實意見,你可能覺得我倒米。
但如果二手價跟其他地方買相約,何不買新機?
我在說事實,如果容不下我的說話,那又未免太小家吧。
這位師兄既然求二手,即他冇打算在此買一手,所以我先講一句意見。
是一句意見而已。不用太緊張,如果我一句就冇一單生意,那我應該是名人了。

我都只係作為個IT佬講兩句廢話, 巴打唔好嬲 Embarassed
因為做野所見, 大部份人都只會留意IMMEDIATE要俾幾錢, 而忽略左之後既SUPPORT同MAINTENANCE既風險
更加多就係以為買野自動送SETUP送技術, 結果買完仲要俾多一大筆
所以我個人會PREFER FACE TO FACE俾一筆買個安心咁解
回頂端
ultratec

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 4:16 am    文章主題: 引言回覆

其實Leva1全新同二手可能省𣎴到太多,反而二手的多數是單錶的,而最新版本有雙錶顯示,這點亦要注意!我們都是比些意見......不喜勿插呀~
回頂端
ek

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 4:34 am    文章主題: 引言回覆

單錶同雙錶,其實功能一樣,但如果想搵雙錶二手,就比較難,因為都係啱啱出,應該未有咁快有人放
回頂端
isaac1213

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 4:46 am    文章主題: 引言回覆

唔好意思,多口問句雙錶嘅leva 1多咗出嚟嘅錶係表示部機d乜嘢?
"仍然儲錢中,目標都係leva 1"嘅人 無知一問 Embarassed Smile
謝謝解答sorry
Gaggia Classic + Eureka Mignon + 小飛馬 + OE LIDO#629 + OE LIDO 2 (1st Batch) + KONO SK-3A + KALITA 600

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
ek

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 4:55 am    文章主題: 引言回覆

http://freshcoffeentea.no-ip.info/phpbb2/viewtopic.php?t=18288
回頂端
邪惡熊啤啤

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 5:02 am    文章主題: 引言回覆

isaac1213 寫到:
唔好意思,多口問句雙錶嘅leva 1多咗出嚟嘅錶係表示部機d乜嘢?
"仍然儲錢中,目標都係leva 1"嘅人 無知一問 Embarassed Smile
謝謝解答sorry

Brew pressure
回頂端
isaac1213

發表發表於: 星期二 二月 18, 2014 5:16 am    文章主題: 引言回覆

邪惡熊啤啤 寫到:
isaac1213 寫到:
謝謝解答sorry

Brew pressure

謝啤啤兄解答! Very Happy
咁原來另一個呢?係指鍋爐入面嘅壓力嗎?sorry
Gaggia Classic + Eureka Mignon + 小飛馬 + OE LIDO#629 + OE LIDO 2 (1st Batch) + KONO SK-3A + KALITA 600

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區 所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
2頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票