coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house
各種咖啡問題, 分享, 討論咖啡心得

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

出售99%新飛鷹磨豆機
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
cherry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 5:15 pm    文章主題: 出售99%新飛鷹磨豆機 引言回覆

由於反映熱烈, 再出售99% 新(因改了香港頭)飛鷹磨豆機

專業級電動咖啡磨豆機

容量:半磅

全新

只有紅色

220v

HKD650

有問題可 email 我 : xxcherryxx@sinagirl.com

cherry 在 星期二 三月 31, 2009 7:10 pm 作了第 6 次修改
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
harry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 5:28 pm    文章主題: 引言回覆

下....飛鷹?Shocked

小姐....你似乎過份左小小wor~係度賣貨 Twisted Evil 分享下無所謂...做生意就唔係咁好啦.... Evil or Very Mad

我申請Block左呢個acct! Evil or Very Mad

1. 晚餐由四條雞柳減為兩條.........
2. 掃貓厠所次數減少了,因為少了貓尿尿.......
3. 烹煮咖啡時,沒有貓貓在等奶泡.......
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
cherry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 5:56 pm    文章主題: 引言回覆

Harry.. 乜呢個forum 唔俾賣新野?

我見大家反應咁熱烈, 大家都想買又平又好的磨豆機, 我為大家好bor..

點解你又可以係呢個forum 度賣電子磅(團購:迷你 電子磅特價$95 )? 唔同你有特權...咁唔公平...????

如果要block 我個acct, 唔該你自動消失先...

我覺得你好冇禮貌lor..
回頂端
neohk

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 6:17 pm    文章主題: 引言回覆

冷靜D Cool

不過澄清番, electronic balance 團購係harry幫大家買,唔係圖利

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 6:36 pm    文章主題: 引言回覆

首先, 本站是由一家公司經營 - Fresh Coffee Beans & Tea House.
如果是私人性質的二手買賣, 並不與本站經營者業務有所抵觸, 基於互信互助互惠的文明原則下, 所有買賣都相信會被默許的.

就討論閣下的觀點前, 請了解這兩點:
1. 團購:迷你 電子磅特價$95 - 本站經營者當時沒有提供類似差品, 是次團購並沒有與本站經營者業務有所抵觸. 再者, 是次團購是有取得本站 經營者同意而進行的.

2. 閣下在本站販賣全新小飛鷹600N, 而本站經營者也同時有販賣類似產品, 常理而言, 這是直接的商業競爭. 天下有多少人會設置一個平台讓他人來搶生意? 不如由閣下先行吧?

有沒有禮貌, 請先了解自己所處的位置吧? 甭多言了.

小的作為本站其他版區的受銜管理員, 建議本版管理員將此類未經許可之商業買賣帖刪除, 並對該等版友作出勸戒. 也請各版友尊重本站, 尊重互信互助互惠這些現代文明人最基本的元素吧!
cherry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 6:52 pm    文章主題: 引言回覆

明白la. 咁我以後唔寫全新, 寫90%新.

講真la : 迷你 電子磅特價$95 , 其實深水 賣$75, 大陸賣 RMB30 左右lor..

我叫朋友代訂部機訂返來機價都要$600 la... $50 不過係郵費. 我見賣鰦部二手係個網友後, 仲有好多人有興趣, 我見大家咁想要, 所以就諗住幫下大家....冇諗過賺錢....

如果我的刊登, 攪到你們咁大反應&唔方便, 真係唔好意思...
回頂端
Icarus

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 7:43 pm    文章主題: 引言回覆

cherry 寫到:
明白la. 咁我以後唔寫全新, 寫90%新.

講真la : 迷你 電子磅特價$95 , 其實深水 賣$75, 大陸賣 RMB30 左右lor..

我叫朋友代訂部機訂返來機價都要$XXX la... $XX 不過係郵費. 我見賣鰦部二手係個網友後, 仲有好多人有興趣, 我見大家咁想要, 所以就諗住幫下大家....冇諗過賺錢....

如果我的刊登, 攪到你們咁大反應&唔方便, 真係唔好意思...

請冷靜一下, 先平心靜氣討論, 更何況唔賺錢而勞氣, 何必!!

首先是你對電子磅的指控, Harry 當年代購的電子磅, 當年(2006)成交價$95, 你拿現價作為比對, 實在有點唔公平, 而且在yahoo 上還有當時的交易記錄, 亦證明當時以$95 成交, 亦即是說Harry 表面沒有利益的可疑
而更重要的是, 網友littlelittle 亦有說明, 因為Fresh 沒此貨品, 所以對Fresh 的利益沒有抵觸

而你的Case, 以貨品而言, 同類型的貨品在此站有售, 我先不理會你是否存有個人利益, 而是對店主不禮貌的行為
作一個例, 你試想一下如果有人在你的店, 不問價錢賣跟你一樣的貨品, 而他還跟你說:「我在你的場不是為賺錢而賣你賣的東西」試問你會有甚麼反應?
以本傷人? 倒米!? 踢場???
將心比已, 這是否不禮貌呢?

店主無條件地開放這個平台方便大家交流, 基於「公平使用」的約定, 我們又是否應該專重一下店主呢?

再者, 我相信你這個貨品, 在各大拍賣市場, 一定可以賣得更好價錢, 以及幫到更多的人
所以請你收起這個Thread 吧

Icarus 在 星期二 三月 31, 2009 8:53 pm 作了第 1 次修改
回頂端
harry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 8:14 pm    文章主題: 引言回覆

好彩重有人知!! Laughing

有幾件事想補充要你搞清先~

一般而言,討論區乃供給同好討論、分享用! Evil or Very Mad 你既行為我感受唔到!唔係以後唔寫全新, 寫90%新就ok!唔該專重下主人家先!你去M記食野人地都唔俾你帶食物飲品入去食啦~諗下先做啦唔該! Evil or Very Mad

可能深水 而家賣$75或者大陸賣 RMB30 左右.....但係代表乜?你想分享我好多謝你,如果係唔該你寫得詳詳細細的等網友們自行去買又或者你搞個團購替其他人買及代做跑腿交收!你鐘意點明示暗示都好,由電子磅團購、搞聚會、到今次4020銅奶咀,我都係義務性質!我相信識我既人會知~唔使多講!

我話建議Block你acct 係因為呢度曾經有人係呢度做生意,影響左主人家~有的暗地pm其他人做生意啦!又有人替其他綱友買乜買物,口話唔賺錢但係就賺錢者....而主人家就算知情卻往往只有任由算數作罷....我就係覺得咁對Landy佢地唔公平 lor!所以就出聲講! Evil or Very Mad

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站 MSN Messenger
harry

發表發表於: 星期二 三月 31, 2009 8:40 pm    文章主題: 引言回覆

小姐,你既註冊時間:2009-03-25,一上黎就賣野!好難叫人相信你既出發點呀嘛~ Evil or Very Mad

回頂端
shing
Site Admin

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 2:46 am    文章主題: 引言回覆

唔好咁la, 不如等我講下點解有fresh 出現, 因為fresh 團隊比人搵得太多次笨, 我地吾想再有人行返我地條舊路, 買左D貨物返屋企做吾到個效果, 所以您地係fresh 買到的產品, 全部係out standing 幾陪測試, 所以fresh 團隊令到好多供應商唔高興, 事實永遠令人難受, 不過好過買左件唔實用貨物返屋企.
如果任何貨物測試ok, 有report, youtube...etc..... 任何人都可以係度賣, 團購. 出發點好就ok, 唔介意可以拎上黎比我玩玩. ^^

seize the day
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 參觀發表人的個人網站
harry

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 3:10 am    文章主題: 引言回覆

shing 寫到:
唔好咁la, 不如等我講下點解有fresh 出現, 因為fresh 團隊比人搵得太多次笨, 我地吾想再有人行返我地條舊路, 買左D貨物返屋企做吾到個效果, 所以您地係fresh 買到的產品, 全部係out standing 幾陪測試, 所以fresh 團隊令到好多供應商唔高興, 事實永遠令人難受, 不過好過買左件唔實用貨物返屋企.
如果任何貨物測試ok, 有report, youtube...etc..... 任何人都可以係度賣, 團購. 出發點好就ok.
Shing哥, fresh 團隊既出發點係點我諗好多人知,上過黎既都知~但係如果容許一心上黎揾着數、立心不良者咁,最終可能有人比人騙...咁就唔好啦~Evil or Very Mad Fresh間接做左幫兇...... Rolling Eyes 當然我都希望我怪錯呢位cherry小姐lor~但是呢位小姐一登記就賣野....咁好難唔令人咁諗lor~

如果有事實可以證明我怪錯呢位cherry,我願意道謙架~ Wink

回頂端
yusze

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 3:05 pm    文章主題: 引言回覆

我好同意harry兄的講法!當年我是電子磅的受惠者!自己親身走遍成個鴨記都找不到一個好的電子磅!多得harry兄幫手,自己才沖到一杯自己鍾意的coffee!依家都仲要多謝佢!(因為個磅用到依家)
cherry你都係唔好攪咁多野啦!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
neohk

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 4:00 pm    文章主題: 引言回覆

最緊要大家有好野用

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 4:56 pm    文章主題: 引言回覆

harry 寫到:
Shing哥, fresh 團隊既出發點係點我諗好多人知,上過黎既都知~但係如果容許一心上黎揾着數、立心不良者咁,最終可能有人比人騙...咁就唔好啦~Evil or Very Mad Fresh間接做左幫兇...... Rolling Eyes 當然我都希望我怪錯呢位cherry小姐lor~但是呢位小姐一登記就賣野....咁好難唔令人咁諗lor~

如果有事實可以證明我怪錯呢位cherry,我願意道謙架~ Wink

你可以說 shing 哥有 heart, 賣的東西也試用過, 我不能否定.

但不是在 Fresh 出的 就有機會是揾着數、立心不良, 騙人?! 好似沒有 point wor.

你怕有平野出現在市場上, 這又是一個什麼心?
回頂端
harry

發表發表於: 星期三 四月 01, 2009 5:00 pm    文章主題: 引言回覆

首先我無話在 Fresh 出的 就有機會是揾着數、立心不良, 騙人?!
但係你一登記就賣野....咁好難唔令人咁諗lor~

回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    coffee forum, 咖啡討論區, 咖啡購買區, fresh coffee beans and tea house 首頁 -> 咖啡機二手自由買賣區 所有的時間均為 台灣時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁
1頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票